Facebook twitter
produkty regionalne produkty tradycyjne izba produktu regionalnego i lokalnego nasze kulinarne dziedzictwo

Perły 2001

Kujawsko-pomorskie

  • Powidła świeckie -Towarzystwo Przyjaciół Doliny Dolnej Wisły



Małopolskie

  • Sołdra – Franciszek Organiściak
  • Oscypek – Czesława i Stanisław Pawlikowscy
  • Śliwowica łącka – Stowarzyszenie Dolina Dunajca, Łącko

 

Mazowieckie

  • Sójki mazowieckie – Anna Kotuniak
  • Piwo kozicowe – Elżbieta Barwińska

 

Podkarpackie

  • Kiełbasa głogowska – Mieczysław Jeż
  • Szyszki weselne – Maria Żak

 

Podlaskie

  • Kindziuk litewski – PPHU „Desra”
  • Sękacz- Biruta Zimnicka

 

Pomorskie

  • Okrasa kaszubska – Felicja Kropidłowska

 

Śląskie

  • Chleb tatarczuch – Jadwiga Plesińska

 

Warmińsko-mazurskie

  • Miód lipowy – Wojciech Czernigowski

 

Wielkopolskie

  • Szary smalec – Albina Substelna