Regionalnia 2017
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wspólnie z Międzynarodowymi Targami Polska Sp. z o.o. w Warszawie zaprosiła do udziału w VI Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych REGIONALIA 2017 członków Izby oraz firmy wytwarzające produkty ze znakiem „Jakość Tradycja”. Targi odbędą się w dniach 21-23 kwietnia 2017 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska ul. Marsa 56c, w Warszawie.
Ekologia, tradycja, natura, smak i zdrowie – to hasła, wokół których skupiać się będzie 6. edycja Targów. Dzięki rozszerzonej formule i połączeniu z jedną z większych tego typu imprezą konsumencką w Polsce, 22. edycją Targów Turystyki i Wypoczynku Lato wystawcy będą mogli dotrzeć nie tylko do szerokiej rzeszy klientów indywidualnych, ale również do przedstawicieli wielu sieci handlowych, supermarketów, sklepów ze zdrową żywnością, restauracji, hurtowni, szkół, mediów oraz wszystkich zainteresowanych eko-stylem życia.
Organizatorzy zaprosili wystawców do udziału w kolejnej edycji konkursu na Najlepszy Produkt Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych – szczegóły konkursu można znaleźć na stronie targów www.regionalia.com.pl. Zachęcamy do zgłaszania produktów do organizatorów Targów.
Ubiegłoroczne Targi Regionalia zgromadziły ponad 200 wystawców z różnych stron Polski. Stoiska przez trzy dni targów odwiedziło ok. 20 tysięcy osób. W trakcie wydarzenia lokalni producenci proponowali zwiedzającym apetyczne wędliny, chrupiące wypieki, smaczne sery, a także regionalne przetwory i trunki. Zwiedzający chętnie zapoznawali się z bogatą ofertą prezentowaną na targach i przy okazji próbowali tradycyjnych polskich przysmaków. Obok mieszkańców Warszawy i okolic, licznie pojawili się też przedstawiciele branżowi, w tym sklepów ze zdrową żywnością, sieci handlowych, a także hoteli i restauracji.
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego jest patronem honorowym „Regionaliów”.